Reacţia AMUZANTĂ a trecătorilor când văd un iPhone 5 lipit de asfalt - VIDEO

Autor: Octavian Calei 24.09.2012

Un grup de olandezi, administratorii site-ului iphone5.nl, au realizat luni un experiment lipind de asfalt pe un trotuar aglomerat din Amsterdam un telefon iPhone 5 şi au filmat trecătorii care încercau să ridice dispozitivul care încă nici măcar n-a ajuns în magazinele din Olanda, conform The Inquirer.

Noul iPhone a fost lansat pe 12 septembrie, iar precomenzile au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, depăşind recordul stabilit anterior de iPhone 4S.

Prima piaţă din lume unde a ajuns iPhone 5 a fost cea din Australia, vineri fiind prima zi în care telefonul a început să fie comercializat. Sute de oameni au stat la cozi în Sydney, unii aşteptând chiar de 3 zile la coadă pentru a pune mâna pe un iPhone 5.

Telefonul este apreciat de către toţi criticii care l-au testat, singurul lucru care i se reproşează fiind noua aplicaţie Maps dezvoltată de Apple. Compania a renunţat începând cu versiunea iOS 6 a sistemului de operare la aplicaţia pentru hărţi dezvoltată de Google.

Bloomberg notează că Apple ar putea vinde 10 milioane de smartphone-uri iPhone 5 în primul weekend în care acesta a devenit disponibil pe mai multe pieţe-cheie din lume, doborând astfel toate recordurile anterioare ale companiei americane.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei.