Cine este Dragoş Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana

Ziarul Financiar 26.10.2012

Dragoş George Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF 1), 35 de ani, este absolvent de ASE şi deţine un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.

Bîlteanu, intrat în atenţia presei mondene după ce s-a căsătorit în primăvara anului 2011 cu cântăreaţa Cristina Rus, este membru în Consiliul de Administraţie al SIF 1 din luna ianuarie 2010.
El a fost numit în CA odată cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai şapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana, alături de un fost vicepreşedinte al băncii, Claudiu Silaghi.
Dragoş Bîlteanu deţine mai multe firme, dintre care cea mai prolifică, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF.
O altă firmă deţinută de Bîleanu, Lorient Limited, a cumpărat vara aceasta, alături de un investitor grec, clădirea de birouri Tower Center din Piaţa Victoriei.