Raed Arafat: Intrarea în vigoare a noului Contract cadru, amânat trei luni în lipsa bugetul pe 2013

Autor: Elvira Gheorghita 29.11.2012

Raed Arafat a spus, la dezbaterea publică a proiectului Contractului cadru pentru acordarea asistenţei medicale în perioada 2013-2014, că actualul Contract cadru se prelungeşte cu trei luni, până se va finaliza bugetul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a precizat că joi vor fi adunate propunerile celor care oferă servicii medicale, iar forma finală a proiectului noului Contract cadru va fi pusă în dezbatere publică

Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip, a precizat că noul Contract cadru nu este modificat substanţial.

"Noul Contract cadru nu aduce modificări mari, există mai mult adaptări, maturizări ale relaţiei între Casă şi furnizori. Prin noul Contract cadru trebuie să ne pregătim pentru aplicarea noii Legi a sănătăţii, care într-adevăr aduce unele modificări radicale ca şi concept pentru sistemul asigurărilor de sănătate din România. De aceea este mai bine să prevezi în Contractul cadru şi în noua legislaţie aceste modificări, decât să fie făcută o adaptare bruscă legislativă", a spus Marius Filip.

El a precizat că amânarea noului Contract cadru nu va afecta intrarea în vigoare a reţetei electronice.