Rafinăria Astra Română vrea să răscumpere acţiuni pentru reducerea capitalului social

Autor: Stefan Musgociu 20.12.2012

Conducerea companiei nu precizează numărul de acţiuni vizate.

Propunerea de răscumpărare de acţiuni va fi discutată de acţionari într-o AGA programată pentru 24 ianuarie, se arată într-un comunicat transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform celor mai recente raportări, Kreyton Limited, societate înregistrată în Insulele Virgine Britanice, deţine 48% din capitalul rafinăriei, în timp ce firma cipriotă Kalatse Investments Limited controlează 41,66% din titluri. Restul de 10,33% din acţiuni sunt deţinute de alţi acţionari.

Acţionarii Astra Română au aprobat anul trecut, într-o AGA, participarea companiei, prin aport în natură, la majorarea capitalului social al Hidro Bitum din Teleorman, firmă unde deţine indirect părţi sociale şi omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro.

Rafinăria, ale cărei acţiuni se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria titlurilor Nelistate, are un capital social de 113,5 milioane lei, împărţit în 1,13 miliarde de titluri, cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Astra Română a fost realizat miercuri, când preţul a stagnat la 0,01 lei/titlu, cotaţie la care capitalizarea bursieră este de 11,3 milioane lei.