Siniat va începe în iunie construcţia fabricii din Turceni, investiţie de 50 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu 15.03.2013

Siniat România, fosta Lafarge Arcom Gips, va începe în iunie construcţia fabricii de plăci de gips-carton la Turceni, în apropierea termocentralei de la care va primi materiile prime, proiectul necesitând o investiţie de 50 milioane euro. Investiţia este finanţată în totalitate de către grupul belgian Etex, proprietarul Siniat România, iar fabrica va începe să producă efectiv în martie 2015.

Proiectul a fost anunţat de reprezentanţii Siniat în luna octombrie a anului trecut, ei declarând la vremea respectivă că lucrările vor începe în martie, iar investiţia va totaliza câteva zeci de milioane de euro.

„În 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat România a crescut cu 1,5%, ajungând la o valoare de 97,1 milioane lei. Chiar dacă competiţia la sistemele de gips-carton s-a amplificat în anul 2012, Siniat România şi-a crescut cota de piaţă în România la circa 25%“, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei Marc-Andre Fritsche (foto).

Grupul Etex, producător şi furnizor de materiale pentru construcţii, desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17.000 angajaţi care operează 121 de fabrici. Afacerile grupului s-au plasat la 2,3 miliarde euro în 2011.