Cum a negociat Dragnea cu baronii USL noua hartă a României. "A fost un serial pe National Geographic"

Autor: Cristian ANDREI 17.06.2013
Şefii din teritoriu şi vicepremierul Dragnea au avut mai multe întâlniri în ultima lună pentru a stabili cum va arăta viitoarea hartă a României, dar şi ce noi puteri vor reveni şefilor din fiecare judeţ şi regiune. „Subiectul descentralizării a fost abordat foarte sistematic, minister cu minister, cu ce se ocupă fiecare minister, prerogativele, competenţele care trebuie să rămână la nivel de minister şi ce trebuie să vină în teritoriu”, a declarat pentru gândul preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei. 
 
„A fost un serial pe National Geographic “oamenii care au schimbat America”. Lumea civilizată s-a construit prin forţa unor oameni, nu toată societatea a participat la modernizarea ei”, a spus pentru gândul Marian Petrache, şeful CJ Ilfov.
 
Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, le cere însă colegilor de la PNL şi PC să se implice mai mult în procesul regionalizării şi al descentralizării.
 
“Din punctul meu de vedere doar primul-ministru şi ministrul dezvoltării se implică. Mai trebuie să fie şi alţi miniştri, deocamdată miniştrii sunt destul de echivoci. Cei de la PNL şi PC ar putea ajuta mai mult acest proiect al descentralizării şi regionalizării. Sunt mai mulţi care nu vor ca acest proiect să reuşească şi în interiorul, dar şi în exteriorul USL”, a afirmat pentru gândul Benea. El a constatat şi “discreţia” manifestată de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, condusă de Marian Oprişan. Citiţi mai mult pe www.gandul.info