Cum se produce berea Ursus, sinonimă cu Clujul, la Buzău? „Tehnologiile moderne ajustează caracteristicile apei“

Autor: Ioana David 23.08.2013

Producătorul de bere Ursus Breweries a închis două fabrici de bere în ultimii ani, cea de la Azuga şi cea de la Cluj, astfel că bran­duri sinonime cu locurile unde erau produse (Bere Azuga şi Ursus) au ajuns să fie îmbu­te­liate în celelalte centre ale companiei, de la Buzău, Braşov şi Timişoara.

Însă un consumator care doreşte să se informeze nu poate afla în care dintre cele trei fabrici sunt produse aceste beri, deoarece compania nu trece pe etichetă locul exact de producţie. La solicitarea ZF privind locul de producţie, reprezentanţii Ursus au spus că „berile Ursus Breweries sunt produse în diferite fa­brici din România“. În industria apelor mi­nerale, pro­du­că­torii sunt obligaţi să treacă izvorul pe am­balaj şi numesc în ma­jo­ritatea cazu­rilor brandul nou creat după loca­litatea în care este situat izvorul folosit.

Apa, principalul ingredient în producerea berii

Apa reprezintă în jur de 80% din com­po­nenţa berii, iar Andrew Highcock, pre­şe­dintele Ursus Breweries, admite că este un element esenţial în procesul de fabricaţie, dar spune că este la fel de importantă ca şi celelalte ingrediente folosite.