Negriţoiu, ING: Aş pune banii din privatizarea Romgaz într-un fond de investiţii pentru recapitalizarea companiilor româneşti

Autori: Cătălina Butan , Roxana Pricop 13.11.2013
Banii din privatizarea Romgaz nu trebuie irosiţi, cum s-a întâmplat în cazul altor mari privatizări. Cele 391 de milioane de euro încasate de stat din oferta Romgaz ar putea fi folosiţi pentru recapi­ta­li­zarea companiilor româneşti, a declarat Mişu Ne­griţoiu, preşedintele ING Bank, în cadrul emisiunii ZF Live de marţi.
 
WikiZF: Profilul companiei Romgaz 
 
Ieri, 12 noiembrie, au intrat la tranzacţionare acţiunile Romgaz (simbol bursier SNG) pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Pe bursa bri­tanică, listarea a avut loc prin intermediul unor instru­mente financiare numite Global Depositary Re­ceipts (GDR-uri) care au „în spate“ câte o ac­ţiune Romgaz.
 
Preţul de deschidere la Bucureşti a fost de 35,85 lei, iar la Londra de 10,8 dolari (în echi­valent 35,856 lei). La Londra se tranzacţio­nează circa 36% din acţiuni, iar la Bucureşti restul de 64%.
 
„Listarea Romgaz este unul dintre marile eve­ni­mente financiare româneşti pe pieţele in­ter­na­ţio­nale. Pentru mine, personal, realizarea unui vis de 15 ani când noi alergam prin ţară şi făceam pro­pu­neri de GDR-uri. Este un mare succes, este, de fapt, intrarea noastră în norma­li­tate. Este o pre­zenţă românească pe pieţe finan­ciare inter­naţio­nale“, a spus preşedintele ING Bank.