Lazăr, RCI: Am câştigat mulţi investitori noi cu oferta Romgaz. Nu trebuie să îi dezamăgim

Autor: Roxana Pricop 25.11.2013
Oferta Romgaz a atras mulţi investitori străini, printre care se numără nume mari din industria administrării de investiţii, şi a crescut vizibilitatea pieţei locale de capital în lume.
 
WikiZF: Profilul companiei Romgaz 
 
Pasul următorul este ca piaţa de capital să devină cât mai accesibilă pentru a nu-i dez­amă­gi pe nou-veniţii, spune Mihai Lazăr, direc­to­rul de vânzări din cadrul casei de bro­keraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI).
 
Statul român a atras 391 mil.eu­ro din vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz, cel mai mare producător de ga­ze din regiune. Două treimi din această sumă au provenit de la investitorii de pe bursa românească, iar o treime a pro­ve­nit de la investitorii de pe bursa de la Lon­dra care au subscris la ofertă prin in­ter­mediul unor instrumente financiare nu­mite Global Depositary Receipts (GDR).
 
Casa de brokeraj Raiffeisen Capi­tal&Investment, al doilea cel mai mare broker de pe piaţa locală, a făcut parte din consorţiul de intermediere a ofertei Romgaz, condus de Goldman Sachs şi Erste, alături de BCR.