Simona Halep s-a calificat în turul doi la BRD Bucharest Open

Autori: Luminita Turcu , Andrei Mazurchievici 09.07.2014

În primul tur, Halep a învins-o pe jucătoarea olandeză Indy de Vroome, locul 190 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4.

De Vroome a acces pe tabloul principal din postura de lucky loser, după ce franţuzoaica Kristina Mladenovici s-a retras din competiţie.

Peste 3.500 de persoane au venit să o vadă la lucru pe finalista de la Roland Garros în primul turneu WTA organizat vreodată în România. Printre cei prezenţi s-au aflat Ilie Năstase, acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, tatăl Simonei, Stere, care a stat în aceeaşi lojă cu Teia Sponte. De asemenea, antrenorul lui Halep, belgianul Wim Fissette, aflat pentru prima oară în România, a fost primit cu căldură de spectatori.

Încurajată frenetic de cei prezenţi, Halep a pus stăpânire pe joc încă din primele ghemuri, reuşind să se distanţeze rapid la 3-0, în ciuda unei sincope la 2-0, când a salvat trei mingi de break.

Jucătoarea olandeză de 18 ani a părut copleşită de numărul mare de spectatori prezenţi şi a continuat să cedeze iniţiativa, nereuşind decât răzleţ să puncteze decisiv, în special datorită loviturilor puternice de dreapta. În cele din urmă Halep a câştigat primul set cu 6-0, la capătul a aproximativ 26 de minute.

Setul doi a început într-o notă echilibrată, Vroome reuşind să câştige după multe eforturi, primul său ghem. Totuşi, in cel de-al patrulea joc, Halep a făcut break, însă De Vroome a replicat imediat, câştigând pe serviciul româncei.

După ce a câştigat ghemul de 4-3, Halep a strigat un scurt "Haide!", care a animat imediat tribunele, iar în pauza dintre ghemuri zeci de copii cu mingi de tenis uriaşe au coborât din tribune lângă banca Simonei pentru a aştepta autografele de după meci.

Până să dea autografe, Halep a făcut break în ghemul opt, dar nici de această dată nu a reuşit să îşi menţină avantajul, dându-i şansa lui De Vroome să facă rebreak pentru a doua oară în acest set. Halep a reuşit însă să facă breakul decisiv în ghemul imediat următor, încheind meciul cu 6-4, după alte 52 de minute.

Pentru un loc în sferturile de finală, Halep va juca, joi, contra jucătoarei sârbe Alexandra Krunici, în vârstă de 21 de ani, locul 155 WTA.