Firma-fanion a imperiului lui Culiţă Tărâţă intră în faliment cu datorii de 30 mil. euro

Autor: Gabriel Razi 12.09.2014

TCE 3 Brazi SRL, firma cu care omul de afaceri Culiţă Tărâţă s-a făcut cunoscut în mediul de afaceri şi prin care acesta a exploatat cele 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei, intră în faliment cu datorii de 30 mil. euro la numai trei luni distanţă de momentul în care compania a cerut începerea procedurii de insolvenţă.

„Din momentul în care procedura de faliment a fost declanşată, societatea nu mai poate avea activitate. Ur­mează să se facă un inventar şi masa credală“, a declarat Dumitru Lazăr, reprezentantul LD Expert Grup, lichidatorul provizoriu numit de Tri­bunalul Neamţ. Insolvenţa şi falimentul TCE 3 Brazi vin fulgerător şi în pofida faptului că firma a cumu­lat 52 mil. euro profit net în perioada 2008-2013, interval în care niciun an nu a fost încheiat pe pierdere. În această perioadă, afacerile nu au fost sub 60 mil. euro/an, iar în 2012 rulajele au depăşit 100 mil. euro.

Afacerile TCE 3 Brazi au coborât anul trecut cu 80% după ce firma a pierdut aportul încasărilor fă­cut­e din ferma din Insula Mare a Brăilei, iar terenurile şi încasările aferente au trecut în conturile Agri­cost, o companie parteneră a grupului de firme fondat de Tărâţă. TCE 3 Brazi a rămas în schimb cu datorii de 23,5 mil. euro din arende neplătite.