Acţiunile Facebook au atins un nivel record de 80 de dolari pe unitate, pe bursa din New York

Autor: Luiza Chiroiu 26.10.2014

Acţiunile Facebook au înregistrat un avans de 45% de la începutul anului până în prezent, capitalizarea de piaţă a companiei ajungând la 209,7 miliarde de dolari.

De altfel, în luna septembrie, Facebook a reuşit să atingă pentru prima oară o capitalizare de piaţă de peste 200 de miliarde de dolari, obţinând acest rezultat în mai puţin timp decât i-a fost necesar principalului competitor, Google.

Google şi Faceebok domină piaţa publicităţii online şi luptă pentru supremaţia pe internet prin aplicaţiile şi serviciile oferite.

Google a raportat un venit de 14,36 de miliarde de dolari din publicitate în al doilea trimestru din acest an, în comparaţie cu Facebook, care a obţinut 2,68 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă, potrivit The Wall Street Journal.

Investitorii de pe Wall Street estimează o creştere cu 55% a vânzărilor Facebook pentru trimestrul trei şi venituri cu 60% mai mari per acţiune.

Compania deţinută de Mark Zuckerberg a cheltuit miliarde de dolari pentru a cumpăra start-up-urile care ameninţau poziţia Facebook în social media, inclusiv Instagram şi WhatsApp Messenger.