CEO-ul OMV: Trebuie să revizuim programul de investiţii pentru următorii 2-3 ani. Asta fac toţi competitorii noştri. Marea Neagră rămâne strategică

Autor: Roxana Petrescu 06.11.2014

Gerhard Roiss, CEO-ul grupului petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a declarat azi că pe termen mediu strategia de investiţii a grupului va fi revizuită în lumina scăderii abrupte a preţului petrolului, dar că în continuare focusul grupului va rămâne pe zona de explorare şi producţie.

“Asta fac şi competitorii noştri. Trebuie să revizuim ritmul de investiţii pentru următorii 2-3 ani”, a declarat Gerhard Roiss în cadrul unei conferinţe în care au fost prezentate rezultatele la nouă luni ale grupului petrolier.

David Davies, directorul financiar al grupului OMV, a declarat însă că lucrările de explorare din Marea Neagră, în care Petrom este implicat acum alături de gigantul american ExxonMobil, vor continua.

“Marea Neagră este o investiţie strategică pentru noi. Vom continua”, a spus Davies.

De altfel, şi Petrom a anunţat azi că programul de investiţii pentru 2015 va fi revizuit, dar compania nu a furnizat mai multe detalii. Nici oficialii OMV nu au precizat cu cât s-ar putea reduce investiţiile Petrom. În ultimii ani, Petrom a avut o medie annuală de investiţii de un miliard de euro.