Distribuitorul IT Veracomp mizează pe afaceri de 5 milioane de dolari, în creştere cu 50%

Autor: Ioana Nita 26.11.2014
Distribuitorul IT Veracomp, parte a grupului polonez cu acelaşi nume, a înregistrat în primele zece luni ale acestui an o cifră de afaceri de circa 4 milioane de dolari, urmând ca la finalul anului veniturile să ajungă la 5 milioane de dolari. Creşterea va fi determinată de extinderea portofoliului de soluţii oferit partenerilor şi a unor proiecte mari realizate anul acesta.
 
„Anul acesta vom încheia cu afaceri de circa 5 milioane de dolari. Creşterea a fost spectaculoasă pentru că am maximizat businessul cu mai mulţi vendori. La început noi am fost cunoscuţi doar ca distribuitori Forti­net“, a declarat pentru ZF Cătălin Matei, fon­datorul şi directorul executiv al Vera­comp. Compania a fost înfiinţată în 2007 de către Matei, care în prezent deţine o participaţie de 13%, acţionar majoritar fiind Veracomp SA din Polonia, potrivit datelor din Mo­nitorul Oficial.
 
Afacerile companiei, specializată pe distribuţia de soluţii IT&C - reţelistică, securitate, telecomunicaţii şi stocare -, au crescut treptat, depăşind pragul de 1 mil. dolari în 2012. Anul trecut, veniturile Vera­comp s-au situat la 3,3 mil. dolari. În prezent soluţiile IT oferite de Vera­comp pe plan local provin de la 13 companii, printre care se numără Fortinet Ex­treme Networks, F5, BlueCoat, Ne­xan. Anul acesta, compania a adău­gat în portofoliu şi soluţiile IT oferite de RSA, Infor­trend şi Polycom.
 
Cele mai mari proiecte derulate de Veracomp prin intermediul partenerilor au fost în domenii precum telecomunicaţii, financiar-bancar şi guvernamental. Anul acesta, cel mai mare proiect din punct de vedere valoric - peste 1 mil. dolari - a fost realizat pentru sectorul public.