Bistriţenii de la Politub aşteaptă afaceri în creştere cu 30%

Autor: Laurentiu Cotu 09.12.2014
Producătorul de ţevi din po­lietilenă Politub, parte a grupului Tera­plast, mizează în acest an pe o creştere cu peste 30% a afacerilor, susţinută de lucrările în domeniul infrastructurii de apă şi de proiectele de irigaţii.
 
Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de circa 57,7 mil. lei (13 mil. euro), iar în primul semestru din acest an a realizat afaceri de 35,5 mil. lei (8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
„Creşterea obţinută în primul semestru s-a datorat intrării ca furnizor pe proiectele din domeniul irigaţiilor, începerii timpurii a lucrărilor în infrastructura de apă, dar şi necesităţii de închidere a proiectelor cu finanţare exigibilă până la final de 2014. Estimăm că vom finaliza anul 2014 cu o creştere de peste 30% faţă de anul precedent“, a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Tăbăran, directorul general al Politub.
 
Compania produce ţevi din polietilenă, de medie şi înaltă den­sitate, pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii sau irigaţii. Politub este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de ţevi din polietilenă, cu o cotă de 18%, având clienţi diverse companii din domeniul construcţiilor de reţele edilitare şi al reţelelor de telecomunicaţii.