Groupama a subscris prime de 28 mil. lei din asigurări agricole în 2014

Autor: Liviu Popescu 27.01.2015

Groupama, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, a asigurat anul trecut peste 2.500 de clienţi din domeniul agricol, cu o valoare totală a primelor brute subscrise de 28 milioane lei (6 mil. euro).

Asigurătorul nu a indicat valoarea totală a despăgubirilor achitate pe acest segment, dar a precizat că cea mai afectată regiune a fost cea din vestul ţării, unde valoarea daunelor plătite s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei (1,3 mil. euro).

Majoritatea culturilor distruse au fost cele de păioase şi rapiţă, ca urmare a fenomenelor de grindină, ploi torenţiale şi furtuni din perioada mai-iulie a anului trecut. În primele şase luni ale anului trecut, asigurătorul a înregistrat un profit de 8,8 milioane de lei (2 mil. euro) în condiţiile în care în perioada similară din 2013 a avut un rezultat negativ, o scădere de 19 milioane de lei (4,2 mil. euro).

Groupama a subscris în primele opt luni din 2014 prime de 451 milioane de lei, în scădere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, pe fondul diminuării veniturilor pe segmentul poliţelor RCA şi de bunuri şi clădiri.