Generali se clatină pe bursă după demisia şefului Mario Greco

Autor: Anelis Baciu 28.01.2016

Acţiunile Generali Assicurazioni, unul dintre cei mari asigurători europeni care deţine o divizie şi pe piaţa locală, au ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2013 după ce directorul general Mario Greco a anunţat că părăseşte compania italiană, potrivit Bloomberg. Greco care a condus Generali din august 2012 va prelua şefia Zurich Insurance, companie de la care a fost recrutat de italieni.

Acţiunile Generali au scăzut ieri cu 2,3%, la 13,8 euro la Bursa din Milano, asigurătorul fiind evaluat la 21,6 miliarde de euro. Valoarea acţiunilor Generali a scăzut cu 18% de la începutul anului.

Mario Greco, 56 de ani, a demisionat din funcţia de director general al Generali motivând că nu a reuşit să ajungă după lungi discuţii la un acord cu acţionarii privind rolul său. Greco, care s-a aflat în septembrie anul trecut într-o vizită discretă în România, avea un salariu anual de circa 4 milioane de euro.

Generali este unul dintre cei mai importanţi asigurători din piaţa locală, o bună parte din afacerile companiei fiind concentrate pe segmentul corporate. În primele nouă luni ale anului trecut Generali a raportat afaceri de 352 milioane de lei (80 mil. euro).