Consiliul Concurenţei a câştigat irevocabil procesul cu OMV Petrom Marketing

Ziarul Financiar 24.03.2016

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei emis joi, instanţa a mai decis reducerea amenzii aplicată de Consiliul Concurenţei, de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei.

La sfârşitul anului 2011, Consiliul Concurenţei a sancţionat şase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale. În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Astfel, SC OMV Petrom SA (la data încălcării legii, opera benzinăriile Petrom şi Petrom V) a fost sancţionată cu 366,5 milioane lei, SC OMV Petrom Marketing srl (la data încălcării legii, opera benzinăriile OMV) a fost sancţionată cu 137,2 milioane lei, SC Rompetrol Downstream SRL a fost sancţionată cu 159,5 milioane lei, SC Lukoil Romania SRL a fost sancţionată cu 136,8 milioane lei, SC Mol Romania Petroleum Products SRL a fost sancţionată cu 80,2 milioane lei şi SC ENI Romania SRL a fost sancţionată cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).