Miza „alianţei” Softelligence - Sergiu Neguţ: dezvoltarea unui „sistem de operare“ pentru firmele globale fintech

Ziarul Financiar 12.07.2016

După investiţii de 0,2 mil. euro, soluţia Fintech OS este disponibilă într-o primă versiune, care a fost implementată la companii precum Idea Bank, ING Bank, Allianz şi NN.



Dezvoltatorul Softelligence, de soluţii software de business,  l-a atras în ac­ţio­nariat pe omul de afaceri Sergiu Neguţ, pentru a dez­volta împreună o platformă dedicată valului de companii globale care se folosesc de noile tehnologii pentru a oferi prin noi canale servicii financiare, atacând astfel poziţia jucătorilor tradi­ţio­nali din acest do­meniu, a declarat într-un interviu pentru ZF Teodor Blidăruş, CEO şi co­fon­dator al com­paniei de soft, care este şi preşedintele asociaţiei patronale a industriei de soft şi servicii (ANIS). Miza acestei colaborări - intrarea lui Neguţ în Softelligence cu un pachet de 20% din acţiuni - o reprezintă dezvoltarea unei platforme competitive pe plan global - Fintech OS - care la un moment dat să se desprindă de companie pentru a urma un drum propriu, a explicat Blidăruş.

„Am făcut acest parteneriat, nu pentru că aveam nevoie neapărat de o tranzacţie, ci în realitate a fost vorba despre anumite obiective de business pe care ni le-am propus, extrem de îndrăzneţe: să cucerim lumea financiară. Aceasta constituie o motivaţie pentru toţi cei trei implicaţi. Motivaţia ca şi consultant este una, motivaţia ca şi acţionar este alta într-un start-up“, a declarat Teodor Blidăruş. El a oferit detalii şi despre structura tranzacţiei despre care ZF a scris în premieră în urmă cu o lună: Sergiu Neguţ a achiziţionat un pachet de 5% din companie, în timp ce restul pachetului reprezintă practic contribuţia pe care el o va avea în realizarea proiectului Fintech OS.