Vodafone România: Încă un trimestru bun, veniturile din servicii au crescut cu 4%, la 174 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 25.07.2016

Veniturile din servicii ale Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au crescut în primul trimestru al anului fiscal 2016/2017 cu 4,2%, la 173,9 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi şi a consumului de servicii de date.

Compania a înregistrat un număr total de 9,2 milioane de clienţi (servicii mobile, servicii de voce şi m2m), la finele lunii iunie, în creştere cu 0,36 milioane  faţă de perioada similară a anului precedent. Din numărul total de clienţi, 8,5 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Vodafone a câştigat 35.000 de utilizatori cu contracte de abonament - o perfor­manţă de aproape 6 ori mai mare decât în trimestrul anterior, şi a scăzut uşor pe seg­mentul de cartele preplătite.

Consumul de servicii de internet mobil, o prioritate strategică pentru Vodafone, s-a dublat faţă de perioada similară a anului precedent, păstrând astfel ritmul din trimes­trele anterioare. Dublarea traficului de date a fost generată de o creştere cu 6,4 puncte procentuale a ratei de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori, conform datelor comunicate de operator.