Acţionarii jucătorilor din piaţa financiară au adus circa 50 mil. euro la capital în august. În asigurări au ajuns cei mai mulţi bani

Autori: Claudia Medrega , Anelis Baciu 06.10.2016
Investitorii străini care deţin busines­suri în industria financiară din România au adus aproape 50 mil. euro la capitalul sub­sidiarelor în luna august, infuziile cele mai mari fiind înregistrate în asigurări, potrivit datelor statistice ale Registrului Comerţului.
 
Cea mai mare majo­ra­re de capital a fost înre­gis­trată în luna august în cazul Euroins, com­pa­nie de asigurări aflată în re­dresare financiară, ac­­ţionarii bulgari adu­când 200 mil. lei (44,9 mil. euro). Euroins, deţi­nu­tă de Eurohold, se află în redresare financiară din luna octombrie a anului trecut, după ce un raport al Autorităţii de Supraveghere Fi­nan­cia­ră (ASF) a scos în evidenţă o serie de de­fi­cienţe privind solvabilitatea şi nivelul ca­pitalului. ASF a cerut acţionarilor să aducă pâ­nă la 400 mil. lei la capital şi să-şi revi­zu­ias­că programul de reasigurare. A doua ma­jo­ra­re a capitalului la Euroins, de până la 200 mil. lei, prevăzută de către Consiliul de Admi­nis­traţie al companiei să se desfăşoare în al doi­lea semestru din 2016, este con­diţionată de mai multe aspecte. Cuantu­mul majorării capi­talului social în această etapă urmează a fi stabilit funcţie de evoluţia ulterioară a indi­catorilor financiari, a performanţei eco­no­mice a companiei, precum şi de adecvarea pro­gramului de reasigurare.