BCR a acordat finanţări prin leasing financiar şi operaţional de 171 mil. euro în nouă luni

Autor: Anelis Baciu 25.11.2016

Divizia de leasing a BCR a acordat în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an finanţări în valoare de 171 de milioane de euro, în creştere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Valoarea de 171 milioane de euro a finanţărilor cuprinde şi leasingul operaţional, care a cumulat 20 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului. 

Cele mai mari creşteri ale finan­ţărilor au fost înregistrate pe segmentul leasingului pentru autotu­risme (66%), vehicule comerciale usoare (37%), vehicule comerciale grele (33%), pre­cum şi pe segmentul leasingului pentru echipamente (37%). 

„Dorim să răspundem în con­tinuare necesităţilor de finanţare ale companiilor din trans­porturi, logistică, in­dus­trie, construcţii şi co­merţ, domenii definitorii ale in­dustriei naţionale de lea­sing, încercând, în ace­laşi timp, să încurajăm in­vestiţiile din sectoarele eco­nomice pro­ductive, agri­cultură şi in­dustrie, care au nevoie de echipamente de producţie sau retehno­lo­gizare“, a declarat Bogdan Speteanu, director general al BCR Leasing.