Sebastian Guţiu, casa de avocatură Schoenherr: România va rămâne în continuare pe radarele investitorilor. Am văzut dezgheţarea anumitor ramuri de business şi o evoluţie pozitivă a ma­jorităţii sectoarelor de activitate

Autor: Cristina Rosca 16.12.2016
Piaţa de fuziuni şi achiziţii a avut în acest an o evoluţie relativ constantă, mai puţin spectaculoasă decât în 2015, când anul a fost marcat de multe vârfuri, spune Sebastian Guţiu, managing partener în cadrul casei de avocatură Schoenherr.
 
„Totuşi, finalul anului este bun. Vedem un in­teres crescut al investi­torilor financiari, chiar mai mare decât cel al strategicilor. Piaţa locală va rămâne în con­tinuare pe radarele investi­torilor“, afirmă avocatul.
 
Eforturile de dezvoltare a mediului de business din România au găsit în 2016 un cadru propice, astfel că anul, în ge­neral, a fost mai bun decât prece­dentul.
 
„Am văzut dezgheţarea anumitor ramuri de business şi am văzut o evoluţie pozitivă a ma­jorităţii sectoarelor de activitate din economie.“
 
Pe zona de fuziuni şi achiziţii casa de avocatură Schoenherr a fost implicată în mai multe tranzacţii în acest an, printre care achiziţionarea fa­bricii Elpreco din Braşov de către grupul BraasMo­nier (Bra­mac), preluarea AXA Life de către Vienna Insurance Group sau vânzarea Albalact către Lactalis.
 
Dacă în cazul primelor două mutări casa de avo­catură a asistat cumpără­torul, în cazul ultimei a lucrat cu acţionarii Albalact, printre care şi familia Ciurtin.