Papalekas extinde un proiect industrial din Timişoara până la aproape 100.000 mp

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.02.2017

Fondul de investiţii Globalworth, condus de omul grec de afaceri Ioa­nnis Papalekas, se aş­teaptă la venituri de 4,1 mil. euro în 2017 numai din proiectul logistic pe care îl deţine în Timişoara, după finalizarea lucrărilor de extindere.

Globalworth a investit până acum 37 de milioane de euro în achiziţia şi dez­vol­tarea proiectului industrial şi are în plan investiţii suplimentare de 12,5 mil. euro, potrivit ultimului raport publicat pe site-ul companiei, din septembrie 2016. După finalizarea lu­crărilor, valoarea proiectului va ajunge la 60,5 mil. euro.

Complexul are în prezent circa 82.000 de metri pătraţi închiriabili şi are chiriaşi compania franceză Valeo, spe­cializată în producţia de echipamente şi com­ponente pentru industria auto, gru-pul german Continental şi produ­cătorul de contoare Elster Rometrics. Gradul de ocupare este de 97,3%. În acest moment, proiectul trece printr-o etapă de extin-dere cu 13.500 mp închi­riabili pentru Valeo, ceea ce va duce totalul la aproape 95.000 de metri pătraţi.

Globalworth nu a răspuns solicitării ZF privind eventualele planuri de expan-siune pe segmentul spaţiilor logistice pe piaţa locală.