Grupul de firme din agrobusiness Rodbun vrea să ajungă la 100 mil. euro pană în 2020, mizand pe creşteri anuale de 10%

Autor: Roana Rotaru 24.02.2017

Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii romani Daniel Muntean şi Alexandru Iancu, un business integrat în agricultură, a ajuns la o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro în 2016 şi 500 de angajaţi.

"Pe toate cele 17 companii am avut o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro, la ace­laşi nivel faţă de anul pre­cedent. Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri, iar pană în 2020 vrem să atin­gem 100 mil. euro", a declarat într-un interviu pentru ZF Nicu Tararache, direc­torul de marketing al grupului Rodbun.

Cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri a grupului, respectiv 80%, o are com­pania-mamă Rodbun Grup SRL pe care se bazează structura de vanzări, respectiv co­merţul cu materii prime agricole şi cereale. 

Grupul Rodbun deţine 70 de fitofar­macii, lucrează 10.000 de hectare de teren în nouă ferme aflate în Caraş-Severin, Tulcea, Că­lăraşi, Dolj, Iaşi, Bacău, Prahova, Mureş şi Brăila, preponderent în arendă, de­ţine silozuri verticale şi magazine cu o ca­paci­tate de depozitare de 100.000 de tone şi o flotă proprie de transport formată din 65 de camioane, potrivit reprezentaţilor com­pa­niei.

"Producem sămanţă, o procesăm, o ofe­rim partenerilor noştri prin diviziile de vanzări, preluăm producţiile fermierilor din camp prin 65 de camioane proprii şi 300 ca­mioane închiriate în campanie agricolă şi le vindem atat la export, cat şi către parteneri interni", a declarat pentru ZF Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun.