Vulcan Bucureşti a semnat un contract de 10 mil. $ cu compania de petrol a statului Kuweit

Autor: Roxana Rosu 17.03.2017

În condiţiile în care Vulcan îşi va îndeplini obligaţiile de producţie şi livrare asumate prin contract, Kuwait Oil Company va mai lansa o nouă comandă de 700 de unităţi de pompare care va acoperi întreaga capacitate de producţie a Vulcan  pe anii 2018 şi 2019.



Producătorul român Vulcan din Capitală, care are ca obiect de activitate producţia generatoarelor de aburi (cu excepţia cazanelor pentru încălzire centrală), a semnat un contract de 10 milioane de dolari pentru livrarea a 270 de unităţi de pompare către Kuwait Oil Company, acesta fiind cel mai mare contract de acest tip din istoria de peste 110 ani a companiei româneşti.

Produsele vor fi livrate companiei de petrol si gaze a statului Kuweit, fondată în 1934, cu o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari şi un profit net de peste 4 miliarde dolari. Kuwait Oil Company are o producţie zilnică de peste 1 milion de barili de ţiţei şi peste 1 mi­liard de metri cubi de gaze (consumul Ro­mâniei pe o lună), se arată într-un comu­nicat al Euro Insol, companie care administrează insolvenţa producă­torului.

Contractul semnat de Vulcan pre­vede livrarea celor 270 de unităţi de pompare până la sfârşitul acestui an. Acesta reprezintă un dublu record pentru Vulcan, pe de-o parte în privinţa numărului de uni­tăţi, care este mai mare decât pro­ducţia totală de unităţi reali­zată de Vulcan din 1990 până azi, şi pe de altă parte în privinţa ter­me­nului de livrare de doar şapte luni.