Un bucureştean are nevoie de 114 salarii medii pentru a cumpăra un apartament nou. În 2008, în momentul de vârf al pieţei imobiliare, un bucureştean avea nevoie de 395 de salarii medii pe economie pentru o locuinţă nouă

Autor: Roxana Rosu 11.04.2017
Aproximativ 12.000 de locuinţe se află în acest moment în dezvoltare în Bucureşti şi împrejurimi şi ar putea fi livrate în acest an dacă dez­voltatorii îşi vor respecta ritmul de construcţie, lucrările la alte peste 2.000 de unităţi urmând să demareze în perioada imediat ur­mătoare, cu termene de livrare anunţate pentru 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de către compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

În acelaşi timp, este estimată o majorare a preţurilor de vânzare cu 5-7% în acest an, în funcţie de segmentul de piaţă şi de cererea existentă pe un anumit segment şi într-un anumit interval de timp.

Gradul de absorbţie a locuinţelor noi s-a menţinut pe parcursul anului anterior la peste 80% din unităţi până la livrarea proiectelor pe piaţă, pe fondul unui nivel ridicat de accesi­bilitate, în ciuda sincopelor înregistrate pe segmentul finanţărilor.