Donald Trump denunţă colaborarea Chinei cu regimul din Coreea de Nord

Autor: Mihai Draghici 05.07.2017

"Schimburile comerciale între China şi Coreea de Nord au crescut cu aproape 40% în primul trimetru al anului. Atât de mult colaborează China cu noi; dar trebuia să încercăm", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Imediat după ce Coreea de Nord a testat marţi prima rachetă intercontinentală, Donald Trump afirma: Coreea de Nord tocmai a lansat o altă rachetă. Oare acest om (liderul nord-coreean Kim Jong-Un) are ceva mai bun de făcut în viaţă? Este greu de crezut că Administraţia Coreei de Sud şi Japonia vor mai suporta mult timp această situaţie. Poate China va face o manevră puternică asupra Coreei de Nord pentru a pune capăt o dată pentru totdeauna acestei absurdităţi!".

Administraţia Donald Trump a cerut Chinei în mai multe rânduri să exercite presiuni asupra regimului nord-coreean, condus de preşedintele Kim Jong-Un, pentru oprirea programelor balistic şi nuclear.

În luna iunie, Donald Trump afirma că Beijingul a încercat să ajute Washingtonul în criza cu Phenianul, dar "eforturile nu au dat rezultate".