Şeful pe România al Kredyt Inkaso preia funcţia de director de investiţii la grup

Autor: Anelis Baciu 13.07.2017

Andrei Mocanu, managing director al diviziei locale a re­cuperatorului de creanţe Kredyt Inkaso, a preluat funcţia de di­rector de investiţii la nivelul grupului polonez, urmând să fie res­ponsabil de dezvoltarea afacerilor în afara Poloniei, intra­rea pe pieţe noi, dar şi de coordonarea investiţiilor stră­ine. Mo­canu îşi va păstra şi funcţia de managing director al com­paniei din România care gestio­nează un por­to­foliu de credite neperformante de 1,2 mld. euro. Portofoliul regional adminis­trat de Kredyt Inkaso ajunge la 2 mld. euro.

„Am în subordine pieţele din Ro­mânia, Bulgaria, Rusia, Croaţia, dar şi pieţe noi precum cea din Grecia şi Italia. Din noua poziţie mă voi ocupa de dezvoltarea afa­ce­rilor în afara Poloniei, intrarea pe pieţe noi şi coordonarea in­vestiţiilor străine“, a explicat Andrei Mocanu.

Achiziţionarea de portofolii noi de credite neper­for­mante şi extinderea businessului în regiune sunt prin­cipalele obiec­ti­ve ale lui Andrei Mocanu odată cu preluarea noii funcţii. Kredyt Inkaso are un buget anual de investiţii de 100 mil. euro.