Economia Marii Britanii arată mai rău decât arată datele. Britanicii trăiesc de pe cardurile de credit

Ziarul Financiar 29.09.2017

Revizuirile generale ale principalilor indicatori din Marea Britanie au arătat că economia a avut performanţe mult mai slabe decât se credea anterior de votul Brexitului, deşi finanţele gospodăriilor casnice sunt mult mai puternice, scrie Financial Timesc.

Creşterea anuală a celui de-al doilea trimestru a fost revizuită în scădere de la 1,7% la 1,5%, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică, cu o creştere mai lentă decât cea înregistrată anterior în ultimele trei trimestre ale anului 2016.

Alături de cifrele noi care arată că producţia din sectorul serviciilor importante a scăzut în iulie cu 0,2%, cifrele indică o perspectivă mai slabă decât cea prevăzută în restul anului 2017.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, încă vorbea despre şansele unei majorări a ratei dobânzii în lunile următoare înainte de prezenatarea statisticilor, spunând: "Dacă economia va continua pe calea actuală, în termen relativ apropiat, ne putem aştepta ca ratele dobânzilor să crească într-o oarecare măsură. "