Cârnaţii din comerţul românesc conţin coloranţi obţinuţi din INSECTE, fum lichid şi chiar soluţie de dezgheţare a drumurilor
Autor:
Florin Casota
28.01.2018
Asociaţia Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România) a analizat 116 tipuri de cârnaţi comercializaţi în marile structuri comerciale şi în magazinele unor producători de produse din carne.
Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC şi au găsit că:
La 88% din cârnaţii afumaţi analizaţi s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!
La 84% din cârnaţii analizaţi s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!
La 55% din cârnaţii analizaţi membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi.