Ce a mai rămas de cumpărat pe piaţa îngheţatei: două fabrici mari cu peste 400 de angajaţi şi un jucător în insolvenţă

Autor: Mădălina Dediu Panaete 03.02.2018

♦ Cinci producători puşi pe picioare de antreprenori români – Betty Ice (care urmează să fie preluat de Unilever), Top Gel,  Alpin 57 Lux (preluat de Food Union), Kubo Ice Cream (în insolvenţă) şi Ice Dyp Balas – au împreună 75% din valoarea producţiei de îngheţată.

Piaţa îngheţatei, evaluată la 200 de milioane de euro anual, a mai rămas cu trei pro­ducători români im­por­tanţi şi cu alte câteva sute de afaceri mici care pro­duc îngheţată, în unul dintre puţi­nele sectoa­re din industria ali­men­tară unde antreprenorii locali reuşeau să-şi ţină businessurile departe de vânătoarea multinaţionalelor.