Saga Deutsche Bank continuă: Gigantul a anunţat că va mai concedia oameni din divizia de investiţii

Autor: Alex Ciutacu 30.03.2018

Deutsche Bank a început o nouă analiză a braţului de investiţii care ar putea duce la tăieri de costuri considerabile, transpuse în reduceri de personal, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Operaţiunile din Statele Unite ale băncii sunt focus-ul principal, deşi analiza se extinde de-a lungul întregii unităţi de tranzacţonare la nivel global, potrivit surselor care au cerut să rămână anonime.

Cea mai mare bancă de investiţii din Europa examinează business-urile unde au pierdut cote mari de piaţă, pentru a determina dacă merită investiţia pentru a câştiga înapoi acele cote, sau dacă alegerea potrivită este să facă exit din anumite pieţe.

Executivii seniori plănuiesc să finalizeze analiza, numită „Proiectul Colombo”, în următoarele săptămâni, înainte de a decide, unde să reducă costuri şi personal şi unde să investească.

Viitorul băncii de investiţii, cea mai mare unitate a creditorului după venituri, a reprezentat punctul central de nemulţumire în cadrul companiei, încât CEO-ul John Cryan încearcă să schimbe direcţia în care merge business-ul, de la mijlocul anului 2015, când a preluat funcţia. Frustrarea investitorilor faţă de lipsa de creştere a Deutsche Bank l-a determinat pe preşedintele băncii, Paul Aschleitner să caute un înlocuitor pentru Cryan.

Ca parte a analizei, reducerile de personal sunt în discuţii în toate unităţile, pentru că acestea au performat sub aşteptări. Majoritatea reducerilor de personal vor afecta divizia de investiii, potrivit surselor citate.