Vicepremierul Viorel Ştefan nu renunţă la ambiţia de a fi preşedinte al ASF. ”Voi continua proiectul început”

Autori: Ionel Dancu , Mediafax 06.11.2018

Vicepremierul Viorel Ştefan a declarat, marţi, la Parlament, că îşi continuă proiectul de a fi nominalizat pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF”, a declarat marţi, la Parlament, vicepremierul Viorel Ştefan, întrebat dacă este nemulţumit că PSD a decis să-l susţină la şefia ASF pentru încă un mandat pe Leonardo Badea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi dimineaţă că audierile pentru şefia ASF au fost amânate, după ce, luni seara, a spus că liderii partidului au ridicat o „problemă umană”, respectiv că lui Leonardo Badea i s-a fost promis că va primi un nou mandat în fruntea instituţiei.

„Eu aseară le-am spus colegilor că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunţând la funcţia de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr e o situaţie delicată”, a declarat, luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Întrebat dacă susţinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, el a indicat că „aceasta este linia”.

Dragnea a adăugat că îi reproşează lui Viorel Ştefan faptul că nu a fost hotărât „pe ce cale să meargă în carieră”.

„Viorel Ştefan are susţinerea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproş, nici măcar reproş, este că nu a hotărât pe ce cale să meargă în carieră, în ultimul an, dar Viorel Ştefan este un om pe care eu îl apreciez foarte mult”, a precizat liderul PSD.

Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obţinut în exclusivitate de MEDIAFAX.