A decis să se facă antreprenor. Ioan Iacob Floria, fostul CFO al Aramis Invest, ridică o fabrică de la zero cu investiţii de 19 milioane lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 20.11.2018

Ioan Iacob Floria, managerul care a condus produ­că­torul de mobilă Aramis Invest din funcţiile de deputy CEO şi CFO, a decis să meargă pe drumul antre­pre­no­riatului şi a înfiinţat alături de soţia sa Natalia compania Stonevault, care va produce casetoa­ne de ar­curi pentru saltele şi arcuri sinusoidale.

Stonevault din Baia Mare va pri­mi un ajutor de stat de 8,9 mil. lei pentru o investiţie totală de 19 mil. lei. Cealaltă jumătate din investiţie va fi acoperită prin credite bancare şi surse proprii.

„Investiţia reprezintă un green­field într-o industrie foarte puţin dez­voltată în România: producţia de casetoane de arcuri pentru sal­tele şi producţia de arcuri sinusoidale. Aceste articole nu se mai produc la volume industriale în România astfel încât să le permită o competitivitate cu furnizorii din restul Europei sau Orientul Apropiat“, a spus pentru ZF Ioan Iacob Floria.

Noua fabrică va crea minimum 62 de locuri de muncă noi.

În primul an integral de funcţionare, antreprenorul estimează pentru Stonevault o cifră de afaceri de peste 24 de milioane de lei.

Cât despre relaţia Aramis Invest- Stonevault, Ioan Iacob-Floria spune că Stonevaul este o companie de sine stătătoare şi nu există nicio legătură între cele două companii.