Concurenţa a amendat Orange cu 10 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 21.12.2018

Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia deschisă în anul 2016 împotriva Orange România pentru un posibil „tratament discriminatoriu“ în relaţia cu furnizorii de servicii de plăţi şi reclame prin SMS cu o amendă de peste 1% din cifra de afaceri, respectiv de peste 10 mil. euro pentru „abuz de poziţie dominantă“, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie.

„Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia, iar după ce a audiat şi toate companiile implicate în dosar, plenul autorităţii a decis să sancţioneze Orange România pentru abuz de poziţie dominantă cu o amendă de puţin peste 1% din cifra de afaceri. Cuantumul amenzii este de peste 10 milioane de euro“, a declarat una dintre surse pentru ZF.

„Conducerea Consiliului Concurenţei a votat pentru apli­carea unei sancţiuni de peste 1% din cifra de afaceri a Orange România“, a precizat o a doua sursă din industrie pentru ZF.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Orange au transmis că nu doresc să comenteze informaţiile.

Consiliul Concurenţei a anunţat în aprilie 2016 că a de­clan­şat o investigaţie privind „un posibil trata­ment dis­cri­mi­natoriu practicat de Orange în rela­ţia cu companiile ac­tive pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesa­jelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România“.

CC a realizat şi inspecţii inopinate în cadrul investigaţiei, conform datelor comunicate la acea dată de instituţie.