Bunexim din Oradea exportă jumătate din producţia de prăjituri şi patiserie. „Ne-am extins prezenţa şi pe pieţele externe, căutând perma­nent noi oportunităţi.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.04.2019

Bunexim, un mic producător de produse de brutărie, patiserie şi cofetărie din Oradea, a trimis la export anul trecut ju­mă­tate din producţie în ţări precum Italia, Spa­nia, Fran­ţa, Aus­tria, Germa­nia, Da­ne­mar­ca, Olan­da, Suedia şi Belgia.

„Ne-am extins prezenţa şi pe pieţele ex­terne, căutând per­ma­nent noi opor­tu­nităţi pentru a aduce pro­dusele Bunexim cât mai aproape de românii din diaspora şi nu numai. Spre exemplu, în anul 2018 am exportat 50% din întreaga producţie, iar pentru anul 2020 preconizăm o creş­te­re de 15%“, a spus Valentin Popa, CEO Bunexim. Managerul este acţionar în cadrul companiei alături de Ioana Popa (51%) şi de Irina Gavrilaş, con­form datelor de la Registrul Comerţului. Poves­tea Bunexim a început în urmă cu 25 de ani, atunci când antreprenorii au deschis o secţie de brutărie, patiserie şi cofetărie, dar şi un supermarket în Oradea, având în sânge spiritul de întreprinzător.

„Un rol important în istoria Bun­ex­im l-a avut bunicul nostru. Da­to­rită spi­ritului său întreprinzător acesta a re­u­şit de-a lungul ani­lor să devină cel mai im­por­tant furnizor din vestul ţării. Bru­tă­ria lă­sată moştenire de bunicul nostru este un loc încărcat de tradiţie şi de isto­rie“, po­vesteşte Valentin Popa, care con­duce o companie cu peste 130 de angajaţi.