Studiu Korn Ferry: Unu din opt angajaţi a fost promovat în ultimul an şi a primit o creştere salarială de 12%. „Companiile au promovat mai mulţi angajaţi în ultimul an decât în anii anteriori, dar le-au oferit creşteri salariale mai mici faţă de alţi ani.“

Autor: Adelina Mihai 27.05.2019

Un procent de 13% dintre angajaţii din corporaţiile de pe piaţa locală au fost promovaţi în ultimul an şi au primit, în medie, o creştere salarială de 12%, arată rezultatele studiului salarial realizat de firma de executive search şi consultanţă în management Korn Ferry.

„Am fost promovat ca manager de departa­ment anul trecut şi am primit o majorare salarială de 15%. Mă aşteptam la acest procent de creştere, nu a fost o surpriză, mai ales că toate ofertele de pe piaţă pentru acest rol erau cam la acelaşi nivel salarial. În plus, la noi în companie există o preferinţă de a promova din intern decât să se aducă oameni din alte companii sau de la competiţie, din cauza unor experienţe anterioare eşuate“, a explicat Tiberiu B., 30 de ani, angajat la o companie IT de pe piaţa locală.