Radu Ionescu şi Cezara Tănase, doi tineri cu studii la Londra au deschis Kaiamo, un restaurant în zona Aviatorilor: Vrem să punem România pe harta gastronomică a lumii
Autor:
Cristina Roşca
17.06.2019
Povestea restaurantului Kaiamo, amplasat în apropiere de piaţa Chales de Gaulle din Bucureşti, începe în vacanţa de Crăciun din 2016, după cum povestesc Radu Ionescu şi Cezara Tănase, cei doi fondatori ai localului. Radu Ionescu este chef şi totodată şeful din bucătărie (back of house în limbajul de profil), iar Cezara Tănase se ocupă de sală şi de zona de servire (front of house). Sunt parteneri şi în business, dar şi în viaţă.
Kaiamo a apărut ca o surpriză oarecum dat fiind că exista deja un alt proiect, un restaurant de 30 de locuri la Londra, oraş în care cei doi şi-au petrecut ultimii ani.
„Când a fost vorba să ne întoarcem, eu am fost cea mai sceptică deoarece consider că sunt cine sunt astăzi datorită Londrei“, spune Cezara Tănase. El e o fire mai artistică, iar ea este omul cifrelor, însărcinat cu organizarea şi planificarea. Aşa că a realizat că deschiderea unui restaurant la Londra - chiar şi unul de 30 de locuri - presupunea un return on investment de şapte ani. Aşa că a fost de acord să revină în România.