Acţiunile Bittnet Systems înregistrează vineri minus 41% după ce compania din IT a anunţat că va repartiza 55,2 milioane de acţiuni gratuite

Autor: Tibi Oprea 05.07.2019

Acţiunile Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training şi prima companie din IT listată, s-au tranzacţionat vineri în scădere cu 41,27% înregistrând a doua şedinţă consecutivă pe minus după ce compania a emis şi înregistrat 55,2 milioane de acţiuni care vor fi distribuite cu titlu gratuit acţionarilor înregistraţi la 8 iulie 2019, repartizarea acestora făcându-se câte o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută (1:1).

Joi, acţiunile Bittnet Systems au închis şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 6,3%, la 2,94 lei pe acţiune.

Pe 26 iunie compania a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a eliberat certificatul de înregistrare a valorilor mobiliare ca urmare a finalizării operaţiunii de majorare a capitalului social prin capitalizarea profiturilor nete ale anilor anteriori şi a primelor de emisiune, conform hotărârii acţionarilor din 24 aprilie 2019.

De la începutul anului, acţiunile BNET se tranzacţionează în creştere cu 156,1% pe fondul unui rulaj de 26,6 mil. lei, compania ajungând astfel la 162,3 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 20,7% în aceeaşi perioadă.

Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 34% din capitalul social al emitentului, iar Răzvan Căpăţînă-Groşanu are o participaţie de 12,3%, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber pe piaţa secundară AeRO.