Mauricio Mesa Gomez, Cordia România: Piaţa rezidenţială dintr-o ţară urmăreşte evoluţia puterii de cumpărare. Compania ungară dezvoltă proiectul rezidenţial Parcului 20 în zona Expoziţiei din Capitală şi a cumpărat un teren de 18.000 mp pe malul lacului Griviţa

Autor: Bogdan Alecu 08.10.2019

Creşterea puterii de cumpărare dintr-o piaţă are o influenţă directă asupra pieţei imobiliare, pe măsură ce veniturile în creştere determină oamenii să opteze pentru un apartament mai mare, sau într-o zonă mai bună.

„Piaţa rezidenţială urmează creşterea puterii de cumpărare a societăţii. Acesta este cel mai important aspect al pieţei rezidenţiale deoarece oamenii au capacitatea de a face un upgrade, de a cumpăra o locuinţă mai bună, mai mare. Şi piaţa urmăreşte cererea, cum este cererea din zona Romexpo unde s-au livrat 45.000 mp de birouri şi vor urma încă 150.000 mp de birouri. 20.000 de oameni vor veni acolo să lucreze. În continuare există cerere ridicată pentru apartamente în Bucureşti“, a spus Mauricio Mesa Gomez, country manager al Cordia România şi membru în Consiliul de Administraţie Cordia, divizia de rezidenţial a grupului ungar Futureal.

Cordia dezvoltă în prezent proiectul rezidenţial Parcului 20 în zona Expo­ziţiei din Capitală şi a cumpărat un teren de 18.000 mp pe malul lacului Griviţa.