Omul de 60 de trilioane de dolari: Agenda lui Bernie Sanders, al doilea favorit al alegerilor prezidenţiale din SUA după Donald Trump, ar putea reprezenta cea mai mare slăbiciune a acestuia în timpul campaniei

Autor: Eduard Ivanovici 01.03.2020

Agenda lui Bernie Sanders, al doilea favorit al alegerilor prezidenţiale din SUA după Donald Trump, ar putea să reprezinte cea mai mare slăbiciune a acestuia în timpul campaniei, însă rivalii săi nu i-au cerut pană acum să explice în detaliu cum are de gând să acopere costurile. În următorii 10 ani, cheltuielile şi propunerile de taxe gândite de Sanders s-ar încadra în 50.000 de miliarde şi 60.000 de miliarde de dolari, ceea ce ar dubla cifrele actuale al guvernului federal, reprezentând o creştere fără precedent într-o perioadă de pace, conform The Atlantic.

Din documentul publicat de Sanders, ies în evidenţă şapte propuneri:

 Bernie Sanders s-a născut în 1941 în Brooklyn, New York şi a fost ales să reprezinte Vermontul în Senatul Statelor Unite în 2006. Anterior, a deţinut funcţia de primar în Burlington, Vermont între 1981 şi 1989 şi a fost membru al Camerei Reprezentanţilor, camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite. Deşi în trecut nu a fost afiliat niciunui partid politic, a căutat nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 2016, candidând anul acesta tot din postura de democrat.

Sanders a devenit în ultimii ani un personaj tot mai influent în ceea ce priveşte politicile progresiste şi a jucat un rol esenţial în mutarea politicilor Partidului Democrat către stânga.