Edelman, una dintre cele mai mari firme de public relations din lume: Companiile mari trebuie să găsească soluţii, nu să vândă emoţii şi imagine. Dacă brandurile mari nu îşi asumă un rol important, ţările lor nu vor depăşi această criză

Autor: Roxana Rosu 01.04.2020

Companiile trebuie să găsească soluţii pentru a ieşi din criză, nu să vândă emoţii şi imagine, iar un rol important în această perioadă o au brandurile, care trebuie să acţioneze urgent pentru a depăşi această perioadă dificilă, sunt câteva dintre concluziile unui studiu realizat de Edelman, una dintre cele mai importante companii de public relations şi consultanţă în marketing din lume.

Sondajul a fost realizat pe 12 pieţe şi a vizat rolul critic al pe care companiile îl au în timpul pandemiei.

Astfel, 62% dintre respondenţi cred că ţările lor nu vor depăşi această criză, dacă brandurile nu îşi asumă un rol important, iar 55% spun că, în multe cazuri, companiile răspund mai rapid şi mai eficient decât guvernele.

În plus, 71% dintre participanţii la studiu spun că dacă simt că un brand pune profitul deasupra interesului oamenilor îşi vor pierde definitive încrederea în el.