Iese la iveală încă un pariu al fraţilor Pavăl de la Dedeman la bursa românească: investiţie de aproape 100 mil. lei la BRD, a treia cea mai mare bancă din România

Autor: Liviu Popescu 02.04.2020

Aceasta este prima investiţie raportată public a Dedeman în sectorul bancar din România. Din 31 ianuarie 2020, adică de când raportarea Dedeman a fost publicată în convocatorul BRD, şi până la închiderea din 31 martie 2020, investiţia s-a diminuat cu 30 mil. lei, la 70 mil. lei din cauza scăderii preţului acţiunii.

Adrian Pavăl şi Dra­goş Pavăl, pro­prietarii re­taile­rului de bri­colaj Dedeman, cea mai puternică afacere antre­prenorială românească, au aproape 100 mil. lei (21 mil. euro) investite la BRD, adică o deţinere de 0,86% din capitalul social al băncii, potrivit calcu­lelor realizate de ZF din convo­catorul BRD.

Astfel, în anexa convoca­torului publicat la bursă, în care BRD îşi cheamă acţionarii pentru a aproba printre altele şi bugetul pe 2020, se găseşte structura celor mai mari 10 acţionari ai BRD, printre care Societe Generale (60%), fonduri de pensii private, SIF-uri, dar şi Dedeman.