Producătorul de mezeluri LeFruMarin din Braşov: „Am pierdut clienţi din HoReCa, dar au fost supliniţi de o creştere neaşteptată a vânzărilor la export“. Circa 20% din producţie se exportă în 12 state membre ale UE

Autor: Florentina Niţu 15.04.2020

Compania LeFruMarin din Săcele, care produce mezeluri în două fabrici din judeţul Braşov, având peste 200 de angajaţi, a înregistrat o creştere de 14% vânzărilor în luna martie a anului curent, comparativ cu martie 2019, în contextul pandemiei de COVID-19. Totodată, cererea pentru ex­porturi a crescut în această perioadă.

„La începutul lunii martie am avut câteva zile cu o creş­tere serioasă a vânză­rilor, dar s-a temperat în a doua ju­mătate a lunii, odată cu re­stricţiile de circulaţie impuse populaţiei, astfel că în cursul lunii martie vânzările au fost cu 14% mai mari decât în martie 2019. Am pierdut clienţi impor­tanţi din sectorul HoReCa, dar au fost, pe moment, supliniţi de o creştere neaşteptată a vân­zărilor la export“, a spus pentru ZF Codruţ Brânză, administrator special al companiei LeFruMarin.