Libra Internet Bank a terminat anul 2019 cu un profit net de 115 mil. lei. Emil Bituleanu, şeful băncii: Strategia noastră de nişă a dus la rezultate foarte bune

Autor: Mircea Nica 29.04.2020

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, a încheiat anul 2019 cu un profit net de peste 115 mil. lei, în creştere cu 20% comparativ cu anul 2018, şi active de peste 6,5 mld. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă. 

Soldul creditelor a depăşit 4 mld. lei, în creştere cu 23% faţă de 2018, în timp ce rata de neperformanţă a rămas la nivelul de 1,7%, sub media pieţei. 

"Strategia noastră de nişă, cu o activitate de creditare responsabilă, în industrii ferite, şi cu păstrarea unui echilibru permanent între canalele clasice şi cele alternative a condus la rezultate foarte bune de-a lungul timpului. În condiţiile unei răspunderi majore pe care o avem faţă de toţi clienţii noştri, această abordare reprezintă atuul care ne asigură, astăzi, agilitatea de business necesară pentru a putea răspunde rapid şi eficient la schimbările din piaţă", potrivit lui Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.