Cum va fi reîntoarcerea la muncă după trei luni în care piaţa muncii s-a schimbat fundamental: Flexibilitatea, autonomia şi deschiderea către idei noi sunt mai importante ca niciodată

Autor: Ramona Cornea 20.06.2020

„În momentul acesta, suntem în faza de reconstrucţie a noului normal, oamenii încearcă să se întoarcă la viaţa lor, dar sunt foarte conştienţi de faptul că nu va fi exact ca înainte.“

Restricţiile impuse de stat din cauza pan­demiei de COVID-19 au început să se relaxeze, iar de ieri 15 iunie mulţi dintre angajaţii din economia locală s-au putut întoarce în birouri, în locurile de muncă fizice. 

Începând de ieri s-au deschis magazinele din malluri (dar nu şi restaurantele şi locurile de joacă), creşele şi grădiniţele private, ştrandurile exterioare, piscinele exterioare sau sălile de sport/ fitness.

Companiile locale se adaptează şi ele la relaxarea restricţiilor impuse de stat şi încep să îşi cheme angajaţii la birouri. Banca Comercială Română, o bancă locală cu peste 7.000 de angajaţi, va împărţi angajaţii în trei echipe care vor lucra de la birou prin rotaţie.