Panait Trantu, un antreprenor cu 30 de ani de experienţă face 7.000 de hectolitri de vin în zona Murfatlar. „Vrem să construim o cramă pentru segmentul premium“

Autor: Cristina Roşca 22.06.2020

Antreprenorul Panait Trantu are experienţă vastă în domeniul vinului, de peste trei decenii, lucrând iniţial în companii de stat. Acum 21 de ani a trecut de partea cealaltă a ba­ri­cadei şi a devenit antreprenor în sectorul viniviticol, fondând crama ce-i poartă numele, Crama Trantu. 

El deţine astăzi 112 de hectare de viţă-de-vie în proprietate în zona Dobrogei şi produce vin pe care îl vinde în marile reţele de magazine şi HoReCa în trei zone: Bucureşti, litoral şi Braşov.

„Panait Trantu este una dintre persoanele cu “know-how“ în domeniul vinului din România, având 30 de ani de experienţă în producerea şi degus­ta­rea vinurilor. El face cunoştinţă cu vinul în 1988 când a fost repartizat ca şef al complexului de vinificaţie la fos­tul combinat de stat I.A.S. Cerna­vodă, unitate care exploata circa 2.000 de hectare de vie“, spune Stelică Banoti, CEO-ul companiei Vinex Murfatlar, cea care administrează Crama Trantu.