Hotelul Stavros din Mamaia Nord se aşteaptă la 50% grad de ocupare. Weekendurile sunt pline, cu grad de ocupare de 95%. Compania Stavros Grup, care operează hotelul Stavros, a încheiat anul 2019 cu afaceri de 35,6 mil. lei

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.07.2020

Estera Oprea, directorul hotelului Stavros din Mamaia Nord, spune că pe fondul pandemiei de COVID-19 numărul rezervărilor pentru perioada de vară a scăzut la 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, weekendurile înregistrând un grad de ocupare mai mare, de circa 95%. 

„Gradul de ocupare pentru lunile iulie, august şi septembrie este de aproximativ 50% pentru fiecare lună. Dar sperăm să nu ne mai surprindă guvernul cu vreo stare impusă care să ne închidă activitatea”, a spus pentru ZF Estera Oprea. În prima parte a acestui an, până la instaurarea stării de urgenţă, reprezentanţii companiei s-au concentrat pe pregătirea hotelului - reamenajări, curăţenie, rezervări, angajări -, în vederea deschiderii noului sezon 2020, având în vedere că hotelul are activitate doar pe timp de vară. „Urmare a instaurării stării de urgenţă, activitatea ne-a fost întreruptă, rezervările au fost anulate, ajungând la o medie de 60% grad de ocupare, în condiţiile în care gradul de ocupare era de 100% pentru începutul lunii mai şi pentru perioada iunie-septembrie. Au fost returnate avansurile, au fost stopate angajările, iar personalul permanent a fost trecut în şomaj tehnic, până pe 5 iunie, dată când am reluat activitatea.”