ZF Live. Mihai Iordan, managing partner PCF Investment Banking: Antreprenorii români au prins curaj pentru achiziţii, dar creditarea vine mai greu de la băncile străine. Paradoxal sunt mai deschise la finanţare băncile de stat

Autor: Răzvan Botea 19.08.2020

♦ Companiile mari nu au în acest moment un ajutor, lucru care le afectează competitivitatea pe pieţele externe ♦ IMM Invest se duce foarte mult în zona de agricultură, un lucru foarte benefic pentru România.

Antreprenorii români au înce­put să se uite la piaţa de fuziuni şi achiziţii din Româ­nia, însă creditarea vine mai greu din partea băncilor străine şi mai degrabă de la băncile româneşti de stat, a spus Mihai Iordan, managing partner la PCF Investment Banking, firmă de consultanţă financiară pentru companii, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Piaţa de fuziuni şi achiziţii este inte­re­santă din punctul de vedere al re­aşezării. Ne-am reorientat cât am putut de mult către antreprenori locali de unde am şi secu­rizat câteva mandate de achiziţie. Antre­pre­norii locali au început să facă mişcări sesi­zând anumite oportunităţi“, a declarat Mihai Iordan la emisiunea ZF Live.